Informationsparadoxen

”Tyvärr fastnar många företagare i en fälla där man endast släcker bränder och får ingenting gjort. Man har inte lyckats ändra på sin arbetsmetodik, eller ledarskapsstil från uppstartsfasen, då allt var väldigt kaotiskt. Och när allt känns kaotiskt, då har man inte andra alternativ än att anpassa dig efter omständigheterna mest hela tiden. Men det finns en lösning.

I denna rapport visar jag hur hanteringen av information och kunskap kan leda dig till att kunna fokusera på rätt grejer och få en högre grad av produktivitet. Något som alla behöver. ”
-Marcus Zacco

Klicka här för att ladda ner rapporten

Utdrag ur Informationsparadoxen

”Det vinns två typer av relevant information. Gammal hederlig kunskap och nyheter.

Gammal hederlig kunskap är sådant som har fungerat i alla år. Nyheter är det som trycktes igår, förra veckan eller kanske förra året. Och som du förstår hamnar det mesta av det nyskapade rakt ner i soptunnan och försvinner i bruset. Kunskapen finns oftast i böcker eller hos individer som bygger på
dessa idéer, och periodvis publicerar fler böcker, gör föreläsningar eller andra kurser. Men att finna något som verkligen tillför något nytt är
väldigt sällsynt.

Med det sagt. De flesta experter paketerar oftast befintlig kunskap som finns i böcker och placerar den kunskapen inom ett visst relevant sammanhang och paketerar om den för att göra den personlig. Det är inget fel med det. Låna på. Goda idéer behöver budbärare.

Till nyheter klassar jag såna saker som: Tidningsartiklar, magasinartiklar, tipslistor, blogginlägg, tweets, statusuppdateringar, rapporter (precis som denna), tv-program, och i stort sett allt som publiceras på Internet.

Det mesta, 99%, även fast det är relevant, tillför ingenting. Den får dig inte att ändra dina tankar, ditt sätt att tänka. Det ger dig en känslomässig kick och ger dig din dagliga informationsfix, men väldigt lite av materialet fastnar. I slutändan är väldigt lite av det nypublicerade materialet är värt att lyftas ut ur bruset – och placeras i det nytänkande kunskapshögen. De mesta drunknar och simmar med fiskarna.

Här är några anledningar till varför nyheter inte varar
1. Det nytryckta har redan sagts av någon annan fast bättre.
2. Det är dålig kvalité, på alla eller några plan.
3. Det tillför inget.

Men den största anledningen är självklart: 4. Det är inte menat att vara nytänkande kunskap.

Mycket av det som publiceras är bara ren underhållning, distraktioner, slumpmässiga tankar eller marknadsföring i någon form. Det kommer inte hjälpa dig att uppnå dina mål. Snarare, dess uppgift är att distrahera dig från produktivitet, och föra dig till att konsumera något.

Så varför slukar du informationen?

Anledningen man läser gammal hederlig kunskap är för att de innehåller tidlösa principer som fungerar – och man vill lära sig något nytt man vill applicera i sitt liv och sitt företag. Anledningen man läser nyheter är för att hålla sig aktuell inom branchen, inom marknaden – så att man inte blir lämnad på efterkälken.

Vilket är bättre? Man kan inte göra allt.

Låt oss titta på motivationen bakom. Attityden.

Om man läser gammalt, så söker man kunskap. Någon som kan ge råd. Någon som har löst ett problem tidigare och man vill veta hur man gör det. Man vill lära sig och bli bättre. Motivationen är personlig utveckling.

När man fokuserar på nyheter vill man ligga i framkant. Man vill veta det senaste metoden. Men vill veta vad som gäller – för om man inte gör det – när alla andra gör det – då ligger man efter. Man är rädd att missa något. Man är rädd för att missa en möjlighet. Motivationen bakom nyhetsfrosseri är rädsla.

…. För att läsa resten av rapporten ladda ned Informationsparadoxen gratis