Den perfekta stormen

”Denna rapport innehåller min personliga upplevelse och observationer från 2005 och framåt. Och trots att rapporten skrevs 2010 så är den högaktuell idag.

Din hälsa är i omedelbar fara. Vi är överväldigade med information. Informationen är inte problemet, det är din begränsade uppmärksamhet och alla som vill ha i den.

Denna rapport innehåller livsviktig information för företagare som vill överleva och marknadsföra sig effektivt i denna nya tidsålder.”
-Marcus Zacco

Notera: I slutet nämns det att medlemskapet på entreprenörskola är gratis. Det stämmer inte. Sedan publiceringen har vi sett till att alla utbildningar ingår i ditt medlemskap, därför har vi valt att ta koppla en mindre summa till medlemskapet.

Klicka här för att ladda ner rapporten
Perfekta Stormen

Utdrag ur den perfekta stormen

Kommer du ihåg löftet? Inget mer papper, datorer skulle hantera allt. Industrin skulle automatiseras. Vi kunde gå ned i arbetstid och höja vår egen livskvalitet. Det lät som Nirvana i början på 90-talet. Internet skulle förändra allt. Årtionden har passerat och min fråga är: Har du ens sett en skymt av den verkligheten?

Vi har inte kortare dagar utan vi jobbar längre. Vi har inte mindre papper! Kolla i brevlådan det finns mer, mycket mer. Pension kommer inte tidigare – nu är det en fråga om vi alls kan pensionera oss. De gyllene åren har plötsligt blivit Pensionsakuten. Allt verkar vara upp och ner? Det verkar som att det är en tid då vi har många paradoxer.

Jag satte mig ner och tänkte till lite..
Vi har mer valmöjligheter än någonsin – men vi fattar mindre beslut.
Vi får tillgång till mer råd – men sätter aldrig råden till verklig handling.
Vi får mer information – men mindre kunskap.
Mer valmöjligheter – men mindre frihet.
Större nätverk – men färre vänner.

Mer arbete – men mindre blev gjort.
Mer handling – men mindre tillfredsställelse.
Mer böcker – men mindre läsning.
Mer teknologi – men sämre miljö.
Mer leksaker – men mindre roligt.
Mer ansträngning – men mindre resultat.

Mer möten – men mindre samstämmighet.
Mer starter – men mindre avslut.
Mer planering – mindre förverkligat.
Mer åtaganden – mindre ansvarsfullhet.
Mer medicin – sämre hälsa.
Mer kanaler – mindre publik.

Ska jag fortsätta?

Mer utbildning – mindre kunskap.
Mer kompetens – mindre expertis.
Mer TV – mindre värt att se.
Mer prat – mindre kommunikation.
Mer religion – mindre spiritualitet.
Mer mat – mindre näring…

Du är grodan
och någon har slagit på plattan!

Paradoxer är inget nytt. Komikern George Carlin har levererat intelligenta observationer ur vår galna värld sedan 80-talet, men det är först nu jag känt själv att någonting är galet. Verkligen galet.

Jag tror George kan nog sammanfatta detta bättre än jag i, vad som möjligen kan vara de snabbaste och mest innehållsrika 3 minuter i komedihistorien: Se klippet med George Carlin

Jag både ser och känner det – och förmodligen även du. Du känner det när du vaknar, hela dagen på jobbet, när du kommer hem. Det är som att leva som i en scen ur filmen Matrix. Det är som att någonting är annorlunda, men du kan inte sätta fingret på det – men det du vet är att saker är inte som det var för 2002, eller 2005 för den delen. 2008 och 2009 var helt annorlunda – det var oroliga år. Av olika anledningar har du varit under otrolig press under året eller hur?

Allt gick snabbare, men mindre blev gjort. Det har varit ett par paradoxala år. Det ledde mig till följande slutsats. Reglerna för vår ekonomi och samhälle har helt förändrats. Vi bevittnar födelsen av en helt ny tidsålder…

Informationsåldern är död! Länge leve den nya tidsåldern!

… För att läsa resten av rapporten ladda ned Den Perfekta Stormen gratis